0481 532163 info@emilkomel.eu

Sobota, 18. maja 2019, od 15. do 17. ure

SCGV Emil Komel, Gorica

Glasbena delavnica s slavnim videmskim pianisotm in skladateljem Glaucom Venierjem je namenjena pianistom in glasbenikom nasplošno. Več informacij na tajništvu šole.

Videmski pianist in skladatelj Glauco Venier  je po opravljeni diplomi na konservatoriju nadaljeval študij v ZDA, kjer se je začela njegova glasbena kariera. Nastopal je na številnih koncertih po svetu in sodeloval z najpomembnejšimi mednarodnimi predstavniki jazz glasbe. Z Normo Winstone in Klausem Gesingom je snemal tri zgoščenke za preštižno založbo ECM Records in si pridobil kandidaturo za Grammy Awards. V tej zasedbi se je predstavil v raznih dvoranah, kot so Musikverein na Dunaju, Barbican v Londonu, Olympia v Parizu, Fenice v Benetkah in na pomembnih festivalih, kot je London Jazz Festival.

Snemal je več kot dvajset albumov, zadnji časovno nosi naslov Miniatures (ECM Records 2016); sodeloval je tudi pri številnih zgoščenkah različnih glasbenikov za založbe Universal, Schott, Rai, Orf in BBC. S simfoničnim orkestrom in big bandom nemške Radio/TV WDR je v Kölnu snemal projekt Antiche danze posvečen tradicionalni glasbi »domače« dežele Furlanije Julijske krajine, z arnažmaji Micheleja Abeneja in Michele Corcella. Projekt je bil tudi predelan pod imenom Symphonika in je otvoril Mittelfest – Festival Mitteleuropeo del Friuli Venezia Giulia leta 2012. V letu 2014 sta bila izdana zgosčenka in DVD. Glauco trenutno uči na videmskem konservatoriju J. Tomadini.