0481 532163 info@emilkomel.eu

Mešani pevski zbor Emil Komel pod vodstvom Davida Bandlja se je udeležil 67. mednarodnega zborovskega tekmovanja Guido d’Arezzo, ki je potekal od 22. do 24. avgusta v Arezzu.

Zbor je nastopil v štirih kategorijah, prejel tri nagrade in se uvrstili na zaključni Grand Prix. V Arezzu so zapeli skladbe Monteverdija, Andreja Makorja, Alfreda Schnittkeja, Tadeje Vulc in goriškega skladatelja Patricka Quaggiata. V kategoriji za posvetno glasbo je bil po mnenju žirije zbor Emil Komel najboljši med petimi finalisti, prvo mesto je osvojil s 175 točkami. V kategoriji obveznega programa za mešane zbore so Komelovci prejeli drugo nagrado ex aequo. Zbor je bil obenem nagrajen tudi za najboljšo izvedbo obvezne romantične skladbe Anima Nostra Josepha G. Rheinbergerja. Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel je bil tudi edini zbor iz Italije, ki se je uvrstil med pet najboljših za Grand Prix.

Uspeh potrjuje, da je Mešani mladinski zbor Emil Komel trenutno eden najboljših v naši deželi in širše. Pevkam, pevcem in dirigentu Davidu Bandlju iskreno čestitamo za uspeh, ki je sad dolgoletnega dela.