0481 532163 info@emilkomel.eu

Zborovodski tečaj za otroške in mladinske zbore v organizaciji SCGV Emil Komel in Glasbene matice v sodelovanju s Konservatorijem Giuseppe Tartini iz Trsta.

Pri projektu, ki je namenjen zborovodjem in vsem ljubiteljem zborovskega petja, bodo sodelovali Mladinski zbor Emil Komel iz Gorice (ki ga vodita Mateja Černic in Mirko Ferlan), Vokalna skupina Vikra Glasbene matice Trst (ki ga vodi Petra Grassi) in Mešani mladinski zbor Emil Komel iz Gorice (ki ga vodi David Bandelj).

Tečaj je razdeljen na tri zahtevnostne stopnje:

  1. začetna z Mladinskim zborom Emil Komel;
  2. nadaljevalna z dekliško vokalno skupino Vikra;
  3. izpopolnjevalna z Mešanim mladinskim zborom Emil Komel.

Prva in tretja stopnja bosta imeli vsaka po dve celodnevni srečanji, druga stopnja pa tri srečanja. Tečajnik se lahko prijavi na samo eno, dve, ali vsa tri srečanja. V jutranjih urah se bodo zvrstila predavanja o manualni tehniki, analizi skladb s posebnim poudarkom na dirigiranju izbrane literature. To bodo tečajniki aktivno spoznavali v popoldanskih urah ob delu z zborom. Posebni termini bodo namenjeni skupinski in individualni vokalni tehniki. Pouk bo potekal v Trstu (dekliška vokalna skupina) in Gorici (mladinski in mešani mladinski zbor) ob sobotah (od 9.30 do 18.00 z enournim odmorom za kosilo). Pod mentorostvom Stojana Kureta bodo predavali in vodili skupine Martina Burger, Mateja Černic, Petra Grassi in Mirko Ferlan. Ob koncu celotnega ciklusa je predviden zaključni javni koncert, ki bo v petek, 24. aprila 2020, na Konservatoriju v Trstu.

Pobuda želi vzpostaviti širše sodelovanje različnih ustanov, ki zgledno delujejo na tem področju pri nas in v okolici v smislu poenotenja in ovrednotenja našega širšega kulturnega prostora.

Tečaj je akreditiran iz strani MIUR-a in ga je mogoče plačati si t.i. »carta del docente«.

Tečaj je priznan iz strani Zavoda za šolstvo Republike Slovenije in pripomore k nabiranju kreditnih točk za napredovanje.

Za več informacij in prijavo na tečaje, ki bodo potekali v Gorici, se obrnite na tajništvo šole Komel (ponedeljek – petek 9.00-13.00, 15.00-19.00) na sledeče kontakte:
+39 0481/532163 – cantorumschola2020@gmail.com