Pevski teden 2020

Pred zaprtjem uradov in poletnim počitkom se na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel že pripravljamo na začetek novega šolskega leta 2020/2021. Konec meseca avgusta že vrsto let sovpada s pevskim tednom, večdnevnim poletnim oddihom v hribih, ki ga pevci zelo ljubijo in nestrpno pričakujejo. V letošnjem letu bo žal ta razvedrilno ustvarjalni teden malce drugačen, saj bo zaradi predpisov, vezanih na zdravstveno situacijo, potekal v prostorih Kulturnega centra Lojze Bratuž in SCGV E. Komel, na drevoredu 20. septembra v Gorici.

Pevski teden bo od 24. do 28. avgusta, od 9. do 18. ure; vodila ga bosta zborovodja Mateja Černic in Mirko Ferlan s pomočjo drugih profesorjev šole.

Otroci bodo sledili pevskim vajam, pa tudi raznim glasbeno-instrumentalnim delavnicam, z mlado režiserko Sanjo Vogrič se bodo lahko približali svetu gledališča in nastopanju na odru, za sprostitev in razvedrilo pa bodo prisotne tudi športne dejavnosti.

Pevski teden je namenjen otrokom od 11. do 17. leta starosti, prijave so možne do petka, 31. julija, po elektronski pošti na naslovu info@emilkomel.eu.

Na SCGV E. Komel je aktivna prava zborovska piramida, ki jo sestavljajo otroški, mladinski in mešani mladinski zbori ter dekliška skupina, skupno je kar 7 zborov. Poleg vpisa na pevski teden na šoli Komel že sprejemamo tudi vpise otrok, in sicer od 6. leta dalje, v zbore za novo šolsko leto.