Pevski teden 2022

Tradicionalni pevski teden, ki ga Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel vsako leto v drugi polovici meseca avgusta organizira za šolske zbore, se je letos – po dvoletnem premoru zaradi Covida19, ko je ta potekal v Gorici v prostorih Kulturnega centra Lojze Bratuž in šole Komel – ponovno odvijal v Žabnicah (Videm).
Med 18. in 31. avgustom so se v koči Sv. Jožefa vrstili Mešani mladinski pevski zbor, ki ga vodi David Bandelj, Fantovsko dekliška skupina pod vodstvom Mirka Ferlana, Mladinski pevski zbor – zborovodja Mateja Černic in Otroški pevski zbor, ki ga vodi Damijana Čevked. Zborovodjem so priskočili na pomoč še učitelji šole Komel in animatorji, ki so poskrbeli za dodatne dejavnosti, ki so še bolj obogatile čudovito izkušnjo v naravi. Pevci so poleg pevskim vajam sledili raznim delavnicam vokalne tehnike ter poslušanja in razumevanja glasbe. Za sprostitev in razvedrilo so bile prisotne razne glasbene delavnicelavnica ter športne dejavnosti.

Na SCGV Emil Komel se je z leti vzpostavila prava zborovska piramida, ki jo sestavljajo otroški, dva mladinska in mešani mladinski zbori. Zborovsko dejavnost bo letos obogatil še novonastali Otroški pevski zbor Emil Komel – Male notice, ki je namenjen otrokom zadnjega letnika vrtca in 1. in 2. razreda osnovne šole.